Бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов и бившият зам.-министър

...
Бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов и бившият зам.-министър
Коментари Харесай

Как протестът на футболни фенове в София се превърна в погром

Бившия зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи Милен Иванов и някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев разясниха в ефира на „ Здравей, България ” безредиците при снощния митинг на футболни почитатели в София.

„ Полицията беше сложена в обстановка да бъде пленник на ползите на управлението на Футболния съюз. Трябва да поемат отговорността за кръвта на тези служители на реда. Очевидно се знаеше, че ще има подобен риск и това, че не бяха позволени на стадиона направи ситуацията още по-взривоопасна ”, изясни Гунев.

„ В планирането на самите дейности на митинга има позволена неточност. Основният удар и конфликт сред полиция и протестиращи се случват в тесните улици към „ Гурщо ”, а не в Борисовата градина, където има благоприятни условия за маневриране със сили и средства от страна на полицията. Беше необичайно, че позволиха да има митинг там ”, счита Иванов.

Според него полицията търпи, до момента в който не получи заповеди „ Използването на водно оръдие е добър тактически ход.

Като те полеят със студена вода започваш да мислиш малко по-трезво.

Противодействието на груповите нарушавания на публичния ред е доста комплицирана полицейска интервенция. Изисква ясно, твърдо ръководство на голямо количество сили и средства.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР